Varm, god og fargerik

Jeg har skrevet om det mange ganger, men en del ting kan liksom ikke sies for ofte, som for eksempel viktigheten av godt turtøy i alle størrelser, også for oss som er en størrelse, eller to ” for store.” Nå liker egentlig ikke jeg å bruke ordene ” for stor “, for de ordene burde egentlig bare lukes bort når det kommer til kroppsstørrelser, men når det handler om tur, og treningsklær, så er det nok mange av oss som føler oss altfor store i forhold til de klærne som henger på stativene i bla sportsbutikkene. Der skal man ikke ha så mange gram for mye før man må gå slukøret ut igjen.

Gode turklær er så uendelig viktig når man ønsker å ha seg en god tur utendørs, og skal man en god tur med hunden, eller en god tur i skogen, så trenger man gode klær, og klær som man føler at man kan bevege seg i. Man trenger varme klær. Vi trenger gode klær som ikke gjør en søkkvåt om det skulle komme regn, eller som ikke gjør at man blir svett, og fæl når man svetter. Jeg blir alltid varm på tur 🙂 Det er så kjedelig “å bare ta på seg noe ” fordi man ikke har gode turklær. Når man er på tur, så vil man gjerne føle seg kledd for tur. Jeg har mange ganger vært på tur i klær som slettes ikke passer for turer i skog, og mark, men det har vært det jeg har hatt. Det blir til at man vurdere om man skal på tur i dårlige klær, eller bli hjemme. Det jo  bedre med dårlige klær enn å slite sofaen hjemme, men det er rimelig kjipt å bli søkkvåt fra topp til tå, eller gjennomblaut av svette fordi ingen har sett behovet for å lage turklær til meg også. Utvalget i ” normale ” størrelser er jo så utrolig mye bedre enn til oss litt større enn ” normalen “. Markedet er jo klart større i ordinære størrelser, men det er i dag veldig mange som bruker fra str. 46 og oppover, og str. 46 regnes som stormote. Det som nok også er litt negativt med tur, og treningsklær i store størrelser er at man kanskje ikke produserer så store antall i de største størrelsene, noe som igjen betyr at man nok må være rask på labben for å sikre seg det man ønsker. Store størrelser blir fort utsolgt.

 I dag er det ett varmt tips jeg skal komme med. I enhver garderobe, så finnes det nok en fleecejakke. Ei fleecejakke er god å ha i mange situasjoner. Den er god å ha under ei varm jakke, eller en vinterdress. Den er fin å ha på seg som jakke på tur, den er fin å ha en sommerkveld når t-skjorte ikke er nok – ei fleecejakke kan brukes til så mangt. Jeg har tidligere tipset dere om fleecejakken Bortelid fra Stormberg, og fleecejakken jeg viser dere i dag, er også fra Stormberg, og heter Trolldal. Trolldal er Stormberg sin bestselgende fleecejakke, og kommer som regel i ny farge hvert år både til dame, og herre. Jakken trekker til seg lite fuktighet og har god isolasjonsevne. Den kroppsnære passformen og stretchen i fleecestoffet bidrar til ekstra god bevegelighet. Som nevnt, så  passer Trolldal godt som mellomplagg, men også som ytterjakke i oppholdsvær. Trolldal er en favoritt. Farger er for meg veldig viktig, og Trolldal er nå kommet i en ny, lekker farge til oss kvinner. Fargen heter ” Meadow Mauve/Ebony.” Fleecejakken kommer fra str. XS til 5 XL, hvor 5 Xl vil være en str. 54/56. Du finner Trolldal her : http://www.stormberg.com/no/trolldal-d-fleecejakke-hoved.html#10216840042

Det føles veldig godt å være mer kledd for tur enn jeg følte før. Har man i tillegg gode sko, så blir turene ute mye mer fine å gå. Det er deilig å komme seg ut på tur, spesielt når man vet det ligger grillpølser og roper i sekken. De dagene jeg puster, og peser meg rundt i ei aller annen løype, så skal jeg ikke lyve å si at jeg smiler, og er glad, men jeg smiler etterpå når jeg har vunnet over den vonde viljen. For hver tur man kommer seg ut på, liten, eller stor, så er det en seier. Man har alltid denne styggen på ryggen som kanskje ikke vil at du skal være aktiv, og som er flink til å fortelle deg at det bare er tull at all aktivitet er bra, men hver eneste tur er ett stort skritt i riktig retning 🙂

2 kommentarer
  1. Hei,
   Et sted har du skrevet om en lege på aker sykehus som diagnostiserer lipødem, hvem var det?
   Flott blogg!
   vh
   Eva

  2. Eva: Hei Eva! Denne kommentaren har jeg klart å glemme å svare på! Beklager så mye!

   Jeg var hos dr.Slagsvold på Aker Sykehus. Det var han som stilte diagnosen på meg. Usikker om han stiller lipødem diagnose, men iallfall lymfeødem. Er en lege i Bergen som jeg vet stiller lipødem diagnoser.

   Tusen takk for at du leser bloggen min ??

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg