hits

Min tøffeste reise

Jeg er ute på min tøffeste reise, og jeg vet at reisen vil vare lenge. Jeg vet også at reisen vil ta ulike retninger, og at der vil være mange utfordringer underveis. Når jeg føler at ting butter litt i mot, og jeg føler at jeg ikke er motivert for kampen, så må jeg meg selv i speilet, og jeg finner frem gamle bilder for å  at jeg selv skal kunne se hva jeg faktisk har klart til nå på denne tøffe reisen.

Foto : Stormberg

 

For 5-6 år siden, så veide jeg ca 50 kg mer enn i dag. Jeg føler meg til tider fortsatt som en vandrende hvalross, men for 50 kg siden, da var jeg virkelig både en vandrende flodhest, og en tikkende bombe. Klart det  er utfordrende for kroppen min å ha en så høy vekt. Alarmklokkene tikket mot rødt både på blodtrykk, og sukker. Jeg var kanskje ikke redd for å dø, men samtidig,  jeg så helt klart hvilken vei dette kunne gå, så kanskje var jeg redd for å dø sånn helt innerst inne....Eller at livet ikke skulle bli så langt som jeg ønsket.

 Å klare å gå ned i vekt er en kamp. Denne kampen er vi mange som kjemper hver eneste dag. Jeg vet det er en tøff kamp, mitt livs tøffeste, men hadde jeg ikke trodd at det var mulig å vinne, så hadde jeg vel heller ikke brukt så masse tid, og energi på å kjempe? Mitt hode er innstilt på at selv om kampen mot vekten virker umulig til tider, så kjemper jeg videre fordi jeg vet at det er mulig. Jeg har trossalt veid ca 50 kg mer enn jeg gjør i dag. 50 kg! Det er mye ! Jeg har mestret å være i min tøffeste kamp! Da er det vel verdt å kjempe videre?  Kjemper jeg en kamp som er umulig å vinne? For hvert skritt jeg tar, for hver treningstime, for hver liten endring jeg gjør, så er dette en liten seier selv om det ikke alltid føles sånn. 

Det som virker umulig er faktisk mulig. Det er verdt å kjempe en tøff kamp mot kiloene. Løsningen ligger i deg selv. Ønsker du det sterkt nok, så vil du klare det. Det hjelper ikke om hundre mennesker forteller deg at du må ta grep om du selv ikke er klar. Jeg tror samtidig det er viktig for oss alle å innrømme at fedmen er et problem, og faktisk også innse de helsemessige utfordringene. Et liv med høy overvekt byr på utfordringer. Sånn er det bare. Selv om jeg alltid har vært en aktiv overvektig, og kanskje ikke helt ville innse begrensningene, og utfordringene, så var de der. Hver gang jeg innså dette, så var det like vondt å kjenne på. For at vi skal lykkes skritt for skritt, så må man hente motivasjonen i seg selv, og man må gjøre det for seg selv, ikke for alle andre. Det er vår helse, vår kropp, og vårt liv. Samtidig må vi også innse at i motsetning til alle de fantastiske kurene som finnes, så skal en livsstilsendring vare livet ut. Altså må endringene du gjør være endringer du kan leve med resten av livet. Så synes jeg det er viktig å huske at livet også skal nytes, og det skal leves. Man kan ikke leve på knekkebrød, og broccoli resten av livet. Jeg vil heller spise " normalt", og heller godta at kiloene forsvinner noe senere.

For meg er det urealistisk å tro at jeg skal ned i en vekt på 60- 70 kg. Ikke er det realistisk, og ikke har jeg tenkt å bruke verken tid, eller energi på å komme dit. Ikke er det ett brennende ønske heller. For meg er det mine ønsker som skal stå i fokus. Jeg har ikke fokus på hva den perfekte vekta mi egentlig burde være. Jeg tenker ikke hvor mange kilo jeg burde gå ned før jeg har den vekta det perfekte samfunnet mener jeg bør ha. Hadde jeg hele tiden tenkt at vekta mi burde være 60 kg, så kunne jeg jo bare ha gravd meg ned i den mørkeste kjelleren. Det hadde jo tatt fra meg all motivasjon. Jeg eier ikke en vekt en gang. Jeg tror nok at om man hele tiden fokuserer på hva som er den perfekte vekten, så vil man ha mindre sjanse for å lykkes. Fokuset må være på hva som er den rette veien for deg, og jeg tror man selv må kjenne hvor man ønsker å være. Veien til lykken er ikke et tall på badevekta. Det er kun dine ønsker, og dine mål som betyr noe, og det er kun du som velger hvilken vei som er den riktige for deg for å komme dit du ønsker. Husk alltid  : Det " umulige " er 100% mulig!

Denne uken startet jeg opp treningen igjen etter at treningsstudioet har vært stengt en liten periode grunnet eierskifte. Selv om lokalene er de samme, så var det rart, og litt skummelt og gå inn døren på onsdag. Det var ikke det vanlige, trygge miljøet. Det var ikke Spring, det var ikke det jeg kjente, det jeg var blitt så trygg på. Alt var nytt selv om det var gjenkjennelig. Jeg kjente det på kroppen når jeg gikk mot tredemølla. Jeg kjente det i går når jeg trente styrke. Det å lete etter apparatene, se nye folk, forholde seg til nye ting, det kjente jeg veldig på. Heldigvis har jeg trent så lenge alene nå at jeg vet at ting vil gå seg til. De trygge rammene jeg hadde på Spring, de er borte, men jeg vet at jeg må tilpasse meg det nye treningsstudioet, og jeg er sikker på at jeg vil trives der jeg trener i min egen, lille verden. Målet er å trene 4 ganger i uken, Klarer jeg 5, så er det et stort pluss.

Den tøffe reisen vil aldri være over. Jeg må kjempe kampen livet ut, men jeg er helt rolig på akkurat det fordi jeg tar det i mitt tempo, og fordi jeg aksepterer at det vil komme både nedturer, og bratte bakker underveis.

20 kommentarer

Pia Eriksen furø

13.01.2018 kl.08:10

Varm klem til flotte deg Heidi

Du kom mot meg å heile butikken lyste opp, for en velkledd vakker og nydelig dame du er 💖

heidirosander

14.01.2018 kl.12:18

Pia Eriksen furø: Sender deg en varm, og god klem tilbake fineste Pia! Begynner jo nesten å gråte av sånne fine ord fra deg...på butikken også, ble så rørt <3 Takk for at du virkelig gjør dagen min <3

Inger Lise T Frivoll

13.01.2018 kl.08:28

Takk for gode ord og tanker i dag også😊. Tror vi er på den samme reisen😊. Ha en god dag 💐💐

heidirosander

14.01.2018 kl.12:13

Inger Lise T Frivoll: Takk for fin tilbakemelding fra deg, Inger Lise. Sånne tilbakemeldinger betyr mye for meg. Vi er nok mange som er ute på den samme reise, og det er fint å vite :-) Ha en nydelig søndag!

Anne Grete Østeng

13.01.2018 kl.08:53

Takk for reiseskildringen din. Vi er nok flere på reise. Står for tiden parkert,så nå må jeg kjøpe ny bilett og begi meg avsted. 😘👏

heidirosander

14.01.2018 kl.12:21

Anne Grete Østeng: Hei Anne Grete! Vi er nok mange som er på den samme reisen. Det er en tøff, men også spennende reise. Det fine er at man kan kjøpe ny billett om man skulle stå parkert litt...reisen kan fortsettes. Lykke til!

Marianne

13.01.2018 kl.09:29

Har en kjempeflink søster, kunne det bare være en smitte effekt her 😩😩

heidirosander

14.01.2018 kl.15:35

Marianne: Tusen takk for fine ord, Marianne :-) Plutselig er det smittsomt :-)

Laine

13.01.2018 kl.09:35

Jeg heier på deg:-) kjemper selv med kiloene og har gjort det hele livet:-( nå har jeg et mer avslappet forhold, går tur hver dag og trener litt styrke. Det å gå ned i vekt burde ikke handle om å få en finere kropp, men en sunnere kropp:-) masse lykke til:-)

heidirosander

14.01.2018 kl.15:39

Laine: Hei Laine! Tusen takk for lykkeønskninger, og for at du heier på meg. På et tidspunkt for 4 år siden, så knakk jeg en kode jeg gjerne skulle ha knekt for lenge siden...men endelig innså jeg at overvekten min sitter i hodet. Jeg fikk mange svar, og jeg så hvorfor jeg tok de til tider dumme valgene som jeg til da hadde gjort. Jeg har nå realistiske mål, jeg sliter ikke med dårlig samvittighet når jeg tar dårlige valg fordi jeg vet at jeg ikke tar det samme dumme valget dagen etter, trening er blitt moro, jeg ser at jeg mestrer, og gjennomfører. I tillegg er som du sier, en sunn kropp er blitt mye viktigere enn å ha en flott kropp på 60 kg. Lykke til du også!

Hilde Holtan

13.01.2018 kl.11:30

Du skriver så bra, lykke til videre på ditt "nye" treningssenter! 😊

heidirosander

14.01.2018 kl.15:40

Hilde Holtan: Tusen takk, Hilde! Nå har jeg vært 4 ganger på det " nye " treningssenteret, og jeg ser at dette vil fungere :-)

Elin Dahl

13.01.2018 kl.11:58

Godt nyttår. 🎉 Du er kjempeflink og inspirerer mange mennesker. STÅ PÅ og lykke til i det nye året.👍😍

heidirosander

14.01.2018 kl.15:41

Elin Dahl: Godt Nyttår, Elin! Tusen takk for en helt fantastisk tilbakemelding. Om jeg kan inspirere andre, så har jeg virkelig oppnådd mye!

Marit Nysand

13.01.2018 kl.12:38

Jeg syns du er veldig tøff! Det er ingen enkel reise du er på. Syns tidsaspektet og fokuset ditt er så flott. Det å finne en måte til vektreduksjon som det går an å leve med resten av livet, og heller bruke lengre tid. Jeg var selv der en gang at jeg knekte den koden. Men sykdom og omstendigheter gjorde at jeg nok mistet fokus og motivasjon. Utfordringene er nå større, fordi sykdom begrenser treningsalternativene. Men jeg håper på å knekke en ny kode, basert på hvordan ting er nå. Du er virkelig til inspirasjon og oppmuntring. Ikke minst det at du gleder deg over livet og over det å kle deg stilig midt i prosessen. Det er så avgjørende å ikke kun leve i fremtiden, men leve her og nå, samtidig som du har satt deg mål. Jeg gleder meg på dine vegner!💕

heidirosander

14.01.2018 kl.15:53

Marit Nysand: Tusen takk for en fantastisk flott tilbakemelding, Marit. En kamp mot kiloene er ingen lett reise, men jeg synes likevel det har vært lettere enn tidligere fordi jeg har med meg hodet, i alle fall sånn tålig hehe. Etter jeg innså at overvekten sitter i hodet, og jeg har jobbet mye mentalt, så har prosessen vært på en hel annen måte. Jeg akseptere feil uten å ha dårlig samvittighet, jeg tillater meg å kose meg uten å slite med samvittigheten, jeg føler på å mestre, på å gjennomføre, jeg setter realistiske mål, og jeg føler flere positive tanker rundt meg selv. Dette føles godt, og gjør ting en del lettere :-) Jeg er sikker på at du også vil knekke den koden som passer for deg, og din situasjon. Jeg er sikker på at du klarer å sette det fokuset som er riktig for deg, og at du finner motivasjonen i å klare det du kan gjennomføre. Det å gjennomføre skal man være mer enn godt nok fornøyd med. All aktivitet er bra. Takk for at du heier på meg, takk for at du er glad på mine vegne, og tusen, tusen takk for at du finner inspirasjon, og oppmuntring i det jeg skriver, og det jeg publiserer <3 Ønsker deg en flott søndag!

Ruth Flø

13.01.2018 kl.14:10

Hei Heidi og en god dag. Det er en tung reise men du har en så fantastisk innstilling til det meste at det virker som du mestrer det! Lykke til på reisen ,flotte dame som er forbilde for så mange. Bamseklem til deg😘😘

heidirosander

14.01.2018 kl.15:55

Ruth Flø: Hei Ruth! En endringsreise, og en kamp mot kiloene er helt klart en tung reise, men med realistiske mål, og hodet sånn tålig på rett plass, så går det mye bedre enn jeg kanskje hadde forventet, og fryktet...men en tøff kamp, det er det utvilsomt uansett.
Tusen takk for lykkeønskninger, og fine ord <3 Bamseklem tilbake

Britt Tang

13.01.2018 kl.16:00

Takk for at jeg er så heldig, og har deg som forbilde. Riktig god helg😘

heidirosander

14.01.2018 kl.15:57

Britt Tang: Kjære Britt! Tusen, tusen takk for en helt fantastisk melding fra deg! Å få en så fin tilbakemelding betyr mer enn du aner, og tårene kom i øyekroken. Stor klem

Skriv en ny kommentar

heidirosander

heidirosander

48, Kristiansand

Kristiansandspige på 48 år som hele livet har vært en størrelse for stor. Lykkelig gift med Trond på 25.året, og mamma til nydelige Celina. Gjennom bloggen vil jeg ta dere med inn i min hverdag, og håper jeg kan inspirere mange der ute til å se at selv om man er stor, så kan livet være innmari ålreit :-) En blogg om veien til ett lettere liv, en blogg om trening, om oppturer, og nedturer...om de små, og de store gledene. En blogg om viktigheten av å føle seg vel, om klær for oss som er store, om riktig behandling for overvektige, en blogg om viktige valg...en blogg om livet... som en størrelse for stor.

Kategorier

Arkiv